HTML

Heraldika

A címerfotóimat gondoltam megosztani ezen a blogon.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

I. Ferdinánd címere - Budapesti Történeti Múzeum

2014.01.10. 10:08 MolnarErik

bild0456_1389344277.JPG_1920x2560

I. Ferdinánd magyar és cseh király, későbbi császár címere egy 1527-es ágyúcsövön a Budapesti Történeti Múzeumben. A nagycímeren a magyar Árpádsávok és a cseh oroszlán. A középcímeren balról jobbra (a heraldikában ezt fordítva mondjak, szóval helyesen jobbról balra) Ausztria, Ó-Burgundia, Kasztília, León, alul Aragónia, Szicília, Új-Burgindia és egy sas, Krajna vagy Tirol, és lehet hogy legalul ott van Granada is, bár nemigen látszik. A legkisebb szívpajzson egy sas, továbbra is Krajna vagy Tirol és Stájerország szarvas lánglövelő szörnye, amit párducnak is szoktak hívni. Az egészet pedig az Aranygyapjas Rend lánca veszi körbe.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar oroszlán sas címer heraldika Budapest Ausztria Habsburg Szicília Burgundia León Budapesti Történeti Múzeum Tirol Árpád-sáv Stájerország Budai vár I. Ferdinánd Budavári palota cseh címer Aragónia Kasztília Krajna Aranygyapjas Rend

A bejegyzés trackback címe:

https://heraldika.blog.hu/api/trackback/id/tr205750171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása