HTML

Heraldika

A címerfotóimat gondoltam megosztani ezen a blogon.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Magyar középcímer - Budapest, Vajdahunyadvár

2014.08.08. 10:13 MolnarErik

50dscf5505_1407484993.JPG_4288x3216

Magyar közép(közkeletű nevén nagy)címer a városligeti Vajdahunyadvár barokk szárnyának homlokzatán. Középen, a szívpajzsban a magyar kiscímer (a nemzeti dinasztiára utaló árpádsávok és a királyi hatalmat jelképező kettőskereszt a hármashalmon). Bal (heraldikában Jobb) oldalt fölül Dalmácia három oroszlán (a heraldikában párduc) feje, mellette Horvátország vörös ezüst sakktáblája, alul Szlavónia nyestje (bár itt inkább tűnik farkasnak), mellette Erdély (az itt inkább galambnak tűnő sas a magyarokat, a hét vártorony /siebenbürgen/ a szászokat szimbolizálja, a székelyeket jelentő nap és a hold itt lemaradt), végül legalul Fiume kétfejű sasa (egy korsóból ömlő víz is tartozna hozzá, de az is lemaradt).

Szólj hozzá!

Címkék: horvát címer kettőskereszt heraldika Budapest Erdély Városliget Fiume Árpád-sáv magyar középcímer Vajdahunyadvár dalmát címer szlavón címer

A bejegyzés trackback címe:

https://heraldika.blog.hu/api/trackback/id/tr26587421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása