HTML

Heraldika

A címerfotóimat gondoltam megosztani ezen a blogon.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Magyar középcímer - Budapest, Rózsák tere

2014.11.14. 08:00 MolnarErik

50dscf7873_1415947906.JPG_2144x1608

Magyar középcímer, a Rózsák terei Szent Erzsébet templom homlokzatán. Középen Magyarország, körülötte Dalmácia három oroszlán (mivel szembe néz, a heraldikában párduc) feje, Horvátország piros kockás sakktáblája, Szlavónia nyestje a Drávát és a Szávát jelképező két hullámos vonal között (Szlavónia eredetileg a Dráva és a Száva közötti terület volt), Erdély sasa (magyarak) és hét vára (szászok), a székelyeket jelképező napból és holdból csak a hold látszik, és végül legalul Fiume kétfejű sasa.

Szólj hozzá!

Címkék: címer kettőskereszt heraldika Budapest Horvátország Dalmácia Erdély Szlavónia Fiume Árpád-sáv magyar középcímer dalmát címer szlavón címer Rózsák tere horvát címer erdélyi címer fiumei címer

A bejegyzés trackback címe:

https://heraldika.blog.hu/api/trackback/id/tr906895313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása